Rukkolamártás sertésszelettel

Rukkolamártás sertésszelettel


Rukkolamártás sertésszelettel

Ebéd: Rukkolamártás sertésszetettel 

Tegnap magam sem tudom milyen ötlettől vezérelve vettem egy doboz friss rukkolát. (Eddig még sohasem kóstoltam.)

Utána olvastam és gyorsan rájöttem, hogy számos módon felhasználható, akár köretként, mártásként, salátaként, ételek díszítéseként.


Én most egy komplett ebédet készítettem belőle.

Hozzávalók

- Fél doboz rukkola

- 1 db vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 1db zöldpaprika (aki szereti, annak csípős)

- kis db kaliforniai paprika

- két evőkanál olaj.

- só, bors ízlés szerint.

ezenkívül

- 1-1,5 dl tejszín 

- 1 ek. liszt.



Elkészítése

- Az olajat beletesszük egy serpenyőbe, vagy kis lábosba, felforrósítjuk

- Majd rátesszük az összeaprított vörös-, és fokhagymát és kicsit megpirítjuk.

- Rádobjuk az összeaprított rukkolát és az összekockázott paprikákat is. Sót és borsot is.

- Kis dinsztelés után felengedjük 1-1,5 dl vízzel és pároljuk.

- Amíg párolódik, kikeverjük símára a tejszín a liszttel és....

- Folyamatos keverés mellett ráöntjük a készülő rukkolára.

- Felfőzzük (5-8 perc) a kívánt állagúra. Ha szükséges kevés vizet vagy tejszínt öntünk még hozzá.

- Közben után ízesítjük és készen is van!


 

Feltétként két rántottszeletet készítettem hozzá a szokásos módon egy főre.

Természetesen, ehhez a mártáshoz bármilyen natúr, sült, vagy rántotthúst is adhatunk.

Jó étvágyat hozzá!

 

Forrás: https://azenkonyham.izvilaga.hu/

https://azenkonyham.izvilaga.hu/adatlap/rukkolamartas_sertesszelettel_ebedre/421

Tetszett a cikk?

 

 

SzegedVilága cikkek

Móra Ferenc : Fecskehívogató
SzegedVilága, helyi hírek
Tavaszodik. Erről eszembe jutott Móra Ferenc szép verse. Móra Ferenc életéről, munkásságáról, írói és kö ...
Szeged, Aradi Vértanúk tere
Helyi történetek, helyi események
A tér neve eredetileg Gizella tér, melyet Ferenc József legidősebb lányáról, Gizella Mária Lujza főhercegnőrő ...
Pick szalámi, szegedi téliszalámi
Szegedi receptek, Hírős ételeink
A szegedi téliszalámi 2007 óta az Európai Unió oltalom alatt álló eredetmegjelölése, a Pick és Herz téliszalámi.
Lékó Péter
Helyi hírességek, bemutatása
Lékó Péter (Szabadka, 1979. szeptember 8. –) magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, többszörös világba ...
Töltött paprika paradicsomban
Szegedi receptek, helyiek receptjei
Töltött paprika, húsgombóccal és benne főtt burgonyával. Hozzávalók:2-3 személyre:      6 db paprika   ...
Szegedi cipó
Szegedi receptek, Hírős ételeink
Szegedi cipónk, hagyományos recept alapján, BL 80-as lisztből készül. De mitől szegedi?
Reggeliző sós palacsinta
Szegedi receptek, helyiek receptjei
Reggeliző sós palacsinta  Szinte mindenki szereti a palacsintát. Ezért gondoltam újra! Miért ne ehetnénk reggel ...
Meglepő érdekességek a hóról
SzegedVilága, helyi hírek
Meglepő érdekességek a hóról Ha tél, akkor hó- így volt ez sokáig, gyermekkorunkban nem telt el úgy tél, hog ...
József Attila
Helyi hírességek, bemutatása
József Attila  (Budapest, Ferencváros, 1905. április 11. – Balatonszárszó, 1937. december 3.) Baumgarte ...

További cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi programok

További helyi programok »